Bijzonder Bestuurlijk Toezicht

Plus


Wie ben ik?

Handhaven zit mij inmiddels in het bloed. Ik beschik over een groot rechtvaardigheidsgevoel en ben gedreven in mijn vak. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In 2002 begonnen bij Dienst Justitiële inrichtingen als bewaarder. In 2004 gestart als controleur Tabakswet en Drank- en Horecawet bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. In 2008 ben ik over gestapt naar een grote gemeente, waar ik mijn toezichtvaardigheden kon verbreden én welke gemeente pilot gemeente was voor decentralisering van het toezicht op de Drank- en Horecawet.  In deze gemeente hield ik toezicht op de Drank- en Horecawet, maar ook op coffeeshops, speelautomatenhallen, woningen (onttrekking en omzetting zonder vergunning) en het bestuurlijk toezicht prostitutie. Zwaardere horecazaken zoals schijnbeheer, hotelprostitutie en prostitutienetwerken. 

Prostitutie was in het begin een bijtaak, maar groeide al snel uit tot 95% van mijn werktijd.  Ik heb onder andere meegewerkt aan het introduceren en het schrijven van het werkprotocol inzet Mysteryguest massagesalons en heb de werkinstructie aanpak illegale prostitutie geschreven. 

Van melding, naar vooronderzoek, observatie, instap en de uiteindelijke bestuurlijke handhaving. 

Ik heb tevens een uitstap gemaakt van negen maanden naar de afdeling Werk en Inkomen, als handhavingsspecialist en onderzocht daar uitkeringsfraude zaken.


Nu is het tijd mijn kennis en ervaring te delen, om ook andere gemeenten naar een hoger level te brengen op het gebied van bijzonder toezicht.

15 jaar ervaring op het gebied van Drank- en Horecawet

11 jaar ervaring met het bestuurlijk toezicht op de prostitutiebranche, strijdigheid bestemmingsplan, illegale onttrekking van woningen.


Ik beschik over het getuigschrift Tactische Criminaliteits Analyse en heb ervaring in het werken met Squit-XO, Analyst Notebook.